Как да изберете своята пижама за есента?

как да изберете своята пижама за есента

Лятото приключи и е време да посрещнем есента! Красива, мъглива и изпълнена с много студени дни. Тя ще Ви вдъхнови не само да започнете новите приключения със стил, но и да откриете нова дамска пижама, която да Ви топли през студените нощи.

А Вие как спите през есента? Със сигурност има много възможности, когато става въпрос за дамски пижами. Може би предпочитате да се наслаждавате на луксозния допир на коприната. Или предпочитате вълнуващата мекота на най-финия плюш и памук. А може да сте от дамите, които предпочитат да спят по тениска или бельо.

Много експерти споделят, че дрехите, които носите в леглото, влияят на качеството на Вашия сън повече, отколкото очаквате. Ако се чудите на какво да заложите, останете с нас до края! В тази статия ще Ви споделим как да изберете правилната пижама през есента.

Как да изберете правилната дамска пижама?

Точно като при дамското бельо и при нощниците е невъзможно да има: „един стандартен размер”. Намирането на правилната пижама зависи изцяло от Вашите лични предпочитания, позиция, в която спите и нужди. Някои хора предпочитат да се чувстват по-свободни, защото се въртят повече нощем и залагат на нощници, защото не ограничават движенията им. Докато други спят през цялото време в една поза и предпочитат стандартните пижами.

как да изберете своята пижама за есента

Кои са най-подходящи материи?

Видът на материала и изработката са разликите, от които се нуждаете за добър и пълноценен сън.

  • Памук – дишаща, изцяло естествена материя, която е изключително мека и ще охлади тялото Ви през по-топлите нощи. Тя обаче не върши добра работа за отвеждане на влагата и може да бъде неудобна, когато е много горещо и сте склонни към изпотяване. Препоръчва се да се носи в по-прохладните дни.
  • Коприна – луксозна материя, която е мека и удобна. Чудесна е за регулиране на телесната температура. Тя ще Ви стопля в хладните нощи и ще Ви охлажда през летните. На допир може да се усеща хлъзгава и е препоръчително да не се пере в пералня, а да се носи на химическо чистене.
  • Лен – пижамите от този материал са супер меки и дишащи. Има естествени свойства за поглъщане на топлина и влага, което я прави идеална за по-топъл климат. Недостатък е, че се мачка лесно и е по-скъп материал от памука.
  • Флане – отличен вариант за студени нощи, защото държи топло и уютно. Самата материя е много мека и дишаща.
  • Бамбук – влакната на това дърво могат да се превърнат в страхотен материал за пижами. Те са изненадващо меки и естествено попиват влагата. Хипоалергичен е и има антибактериални свойства.
  • Вълна – известна е с това, че през топлите дни може да Ви охлади и да предпази от прегряване, а през студените да Ви държи топло. Естествено попиващи, вълнените пижами са меки и гладки на допир.

Какво Ви съветваме?

При избора на есенна пижама, обърнете внимание на района, в който живеете. Ако е по-хладно и студено през целия сезон, заложете на модели от вълна или памучен плюш. Те ще Ви помогнат да останете топли, без да се изпотявате през студените нощи.

Ако времето във Вашия град е променливо, добра идея е да заложите на материали като памук, коприна и бамбук. Това са дишащи материи, които носят удобство при различни температури.

Има и пижами, които съчетават няколко материала. Те също ще Ви предложат голямо удобство, независимо дали времето е топло или студено.

Разгледайте нашата НОВА колекция от дамски пижами в сайта ни. Следете нашия блог, защото скоро ще Ви представим най-актуалните модели за есента.

Оценете тази публикация