Историята на корсетите

дамски корсети

С настъпването на пролетта, все повече дами търсят как да разнообразят гардероба си и стила си на обличане. Някой се вдъхновяват от известните дизайнери и техните най-нови колекции или търсят красиви блузи в свежи цветове. А други добавят малко екстравагантност към бельото си.

Корсетите – красиви и изкусителни. Те могат да бъдат както част от бельото, така и основна част от тоалета. Предлагат хиляди възможности за създаване на една невероятна визия, подчертаваща Вашата женственост. Но в тази статия няма да говорим за най-новите тенденции. Вместо това ще се върнем в миналото и ще Ви разкажем малко повече за историята на корсетите.

Корсетите са били носени от жените и понякога от мъжете в Средновековието. Тяхната мода започва в началото на 16 век до края на 20-ти век. Въпреки че дрехи, наподобяващи кройката им могат да бъдат открити в историята ни още през 1600 година пр.н.е.

дамски корсети

Първоначалната идея на корсетите била да се използват като плътно прилепнало боди без ръкави. Но с времето тази идея се развила и те започнали да се използват за оформящо бельо. Докато накрая не започнали да се правят като горна част на роклята. Корсетите били изработвани от най-фините материи, а за да поддържат добре бюста и да оформят талията се слагали ребра от китова кост или стомана.
Формата се развивала през вековете, редувайки се между по-къси и по-дълги модели, стигащи до ребрата.

Дълго време се е смятало, че корсетите са начин за изтезаване и деформирали женското тяло. Това се дължало на манията на благородничките да изглеждат по-слаби и затова карали прислугата си да стягат връзките на корсетите повече от необходимото. По този начин, те създавали илюзията за перфектната талия и събирали мъжките сърца.

С това ще приключим тази статия. В сайта на Belioonline можете да откриете различни модели корсети, които да добавите в гардероба си.

Историята на корсетите
5 (100%) 1 vote